Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa (MMA Kassa) sulautuu Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOon vuoden 2021 alusta.

Vaikka yhdistymiseen on yli vuosi aikaa, asia haluttiin julkistaa jäsenistölle heti asian varmistumisen jälkeen. Sulautumispäätös on vahvistettu MMA Kassan edustajiston ylimääräisessä kokouksessa 9. marraskuuta ja KOKO-kassan ylimääräisessä kassankokouksessa tänään 11. marraskuuta 2019.

- KOKO-kassaan sulautuminen mahdollistaa MMA Kassan hyvän palvelutason jatkumisen alan uudistuessa voimakkaasti tulevina vuosina. Sulautumisen hyöty näkyy jäsenillemme esimerkiksi laajempina palveluaikoina, sanoo Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassan johtaja Antti Vienola.

- KOKO-kassalla on paras ammattiosaaminen korkeasti koulutettujen ansioturvan hoitajana. On hienoa saada joukkoon lisää huippuammattilaisia myynnin ja markkinoinnin alalta. Asenteemme jäseniin on myös samanlainen: yhdessä saamme asiakastyytyväisyystutkimuksissa kassakentän korkeimpia arvosanoja, KOKOn kassanjohtaja Outi Mäki sanoo.

KOKO-kassaan kuuluu 200 000 ja MMA Kassaan 15 000 palkansaajaa. 14 liittoa vakuuttaa jäsenensä KOKOssa.

- KOKO ja MMA ovat yhdessä vahvempia ja voivat kehittyä entistä paremmaksi työttömyysturvan toimeenpanijaksi ja työpaikaksi, Mäki perustelee.

Sulautuminen ei edellytä MMA Kassan jäseniltä mitään toimenpiteitä eikä heidän kerryttämäänsä työttömyysturvaan tai ansiopäivärahamaksatukseen tule muutoksia. Yhdistymisellä ei ole vaikutuksia myöskään KOKOn nykyisiin jäseniin. KOKO-kassa palvelee MMA Kassan jäseniä 1.1.2021 alkaen.

KOKO-kassan jäsenet ovat korkeasti koulutettuja ylempiä toimihenkilöitä tai vastaavassa asemassa olevia palkansaajia. MMA Kassan jäsenet toimivat myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Heidän taustansa ja työehtonsa ovat hyvin samankaltaisia kuin KOKO-kassan jäsenillä. Kassoilla on käytössään samat asiointijärjestelmät.

Lisätietoja antavat:

Antti Vienola, kassanjohtaja, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa, p. 020 122 4416, antti.vienola@mma.fi

Outi Mäki, kassanjohtaja, Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO, outi.maki@kokokassa.fi