Sähköisen asioinnin suosio kasvaa koko ajan ja se on huomattu myös MMA Kassassa. eMMA on helppokäyttöinen ja Suomi.fi-palvelun tarjoama tunnistautumistoiminto vaivaton ja tietoturvallinen.

Maksuilmoitukset tulevat automaattisesti ja hyvissä ajoin eMMAan (ja myös tekstiviestinä puhelimeen, jos eMMAssa on toimitustavaksi valittu eAsiointiin ja tekstiviestillä), kun taas paperiset maksuilmoitukset kolahtavat postiluukusta helposti viikonkin sen jälkeen, kun ansiopäiväraha on jo maksettu.

Postitettavat maksuilmoitukset päätyvätkin usein suoraan paperinkeräykseen. Mukana tulevalle paperijatkohakemukselle on sillekin harvalla käyttöä, koska sähköinen asiointi on niin nopeaa ja - ainakin tutustumisen jälkeen - kätevää.

30.4.2019 alkaen MMA Kassan maksuilmoitukset tullaankin toimittamaan vain eMMAan, mikä vähentää turhaa postittelua. Muutos koskee kaikkia jäseniämme - myös niitä, joilla paperinen toimitustapa on vielä tällä hetkellä käytössä.

Erillisen päätöksen sisältävät maksuilmoitukset tullaan vielä toistaiseksi toimittamaan myös paperiversioina. Tällaisia ovat esimerkiksi ns. soviteltuun ansiopäivärahaan liittyvät maksuilmoitukset.

Myös pelkän paperisen maksuilmoituksen toimitustapa (jatkohakemuksineen) voidaan palauttaa käyttöön, mikäli jäsen niin haluaa. Asiasta on tällöin ilmoitettava erikseen kassaan. Palautus onnistuu varmuudella vain, jos asiasta tehdään ilmoitus kassaan vasta 30.4.2019 jälkeen.