Ensihakemusten käsittelyaika
Ensihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kassaan toimitettujen ensihakemusten määrä saattaa vaihdella voimakkaasti sen mukaan, missä vaiheessa kuukautta (tai
vuotta) ollaan. Tästä syystä kannattaa aina varmuuden vuoksi varautua siihen, että ensihakemuksen käsittelyprosessin alkaminen kassassa saattaa kiireisimpinä aikoina kestää 10 - 14 päivää ensihakemuksen saapumisesta. Muistathan, että vain varsinaisen ansiopäivärahahakemuksen toimittaminen kassaan johtaa käsittelyn aloittamiseen, pelkkien liitteiden toimittaminen kassaan ei sitä tee. Itse hakemuskäsittelyyn kuluva aika on aina tapauskohtainen. Pääsääntöisesti käsittelyaika on 2 - 10 päivää riippuen mahdollisesti tarvittavista lisäselvityksistä sekä tietysti siitä, miten nopeasti hakija saa toimitettua ne kassaan.

Ensihakemuksen käsittelyä nopeuttaa, kun toimitat kaikki tarvittavat liitteet hakemuksen mukana (hakuohjeet löydät tästä). Täytä lisäksi hakemus huolella ja vastaa kaikkiin tarvittaviin kysymyksiin. Etuuden maksaminen edellyttää aina myös esimerkiksi voimassa olevaa työvoimapoliittista lausuntoa. Huolehdi siitä, että pidät työhakemuksesi voimassa TE-toimistossa sen määräämällä tavalla.

Kaikkien hakemusten käsittelyaika (mediaani)
Olemme pystyneet pitämään hakemusten käsittelyajan samalla tasolla jo usean vuoden ajan huolimatta jatkuvasti kasvavista hakemusmääristä. Kaikkia ansiopäivärahan etuuspäätöksiä tarkasteltaessa MMA Kassa on käsittelyajoissa yksi nopeimmista.  

Maksupäivät
Etuuksia maksetaan normaalisti kolmena päivänä viikossa. Muistathan kuitenkin, että juhlapyhäpäivät eivät ole pankkipäiviä. Tämä aiheuttaa muutoksia normaalimaksatukseen. Muista poikkeuksellisista, mahdollisesti myös maksatukseen vaikuttavista aukioloajoista tiedotetaan etusivulla (Ajankohtaista-osiossa).