Ensihakemusten käsittelyaika
Ensihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kassaan toimitettujen ensihakemusten määrä saattaa vaihdella voimakkaasti sen mukaan, missä vaiheessa kuukautta (tai
vuotta) ollaan. Kassan tavoitteena on, että ensihakemuksen käsittelyprosessi alkaisi 14 päivän kuluessa sen saapumisesta. Muistathan, että vain varsinaisen ansiopäivärahahakemuksen toimittaminen kassaan johtaa käsittelyn aloittamiseen, pelkkien liitteiden toimittaminen kassaan ei sitä tee. Itse hakemuskäsittelyyn kuluva aika on aina tapauskohtainen. Käsittelyaika vaihtelee tarvittavien lisäselvitysten mukaan.

Ensihakemuksen käsittelyä nopeuttaa, kun toimitat kaikki tarvittavat liitteet hakemuksen mukana (hakuohjeet löydät tästä). Täytä lisäksi hakemus huolella ja vastaa kaikkiin tarvittaviin kysymyksiin. Etuuden maksaminen edellyttää aina myös esimerkiksi voimassa olevaa työvoimapoliittista lausuntoa. Huolehdi siitä, että pidät työhakemuksesi voimassa TE-toimistossa sen määräämällä tavalla.

Kaikkien hakemusten käsittelyaika
Hakemusten käsittelyaika on pysynyt MMA Kassassa samalla tasolla jo usean vuoden ajan. Kaikkia ansiopäivärahan etuuspäätöksiä tarkasteltaessa olemme käsittelyajoissa yksi nopeimmista.  

Maksupäivät
Etuuksia maksetaan normaalisti viitenä päivänä viikossa (ma-pe). Muistathan kuitenkin, että juhlapyhäpäivät eivät ole pankkipäiviä, joten ne siirtävät varsinaista maksupäivää eteenpäin.