Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa (MMA Kassa) on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö, joka maksaa etuuteen oikeutetuille jäsenilleen työttömyyspäivärahaa, ja vuorottelukorvausta lainsäädännössä määritellyin ehdoin.

Nimensä mukaisesti perehtynyt nimenomaan myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevien palkansaajien työttömyysturvaan sekä siihen liittyvien kysymysten ratkaisemiseen.

Ansiopäivärahaa voidaan pääsäännön mukaan maksaa, jos

  • olet kokonaan tai osittain työtön
  • haet kokoaikatyötä ja olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon)
  • olet työttömyyskassan jäsen
  • olet täyttänyt työssäoloehdon kassan jäsenyysaikana
  • olet iältäsi 17-64-vuotias (lomautustilanteessa 17-67-vuotias).

    Kassassa on noin 20 000 jäsentä. Puhelinpalvelumme on keskitetty palvelunumeroon 020 690 442, jonka päivystysajat näkyvät verkkosivuston alalaidassa. Puhelun hinta on pvm/mpm.

Postiosoitteemme: PL 25, 00521 Helsinki

Käyntiosoitteemme on Asemamiehenkatu 2 B (9. krs), 00520 HELSINKI

Ilman ajanvarausta toimitetut asiakirjat voit jättää myös sisääntuloaulassa (4. krs) löytyvään työttömyyskassan postilaatikkoon. Nopein ja kätevin tapa on kuitenkin käyttää eAsiointia (eMMA), jolla voit toimittaa sekä hakemuksen että liitteet.

Ota aina kassan maksaman etuuden ollessa kyseessä yhteys työttömyyskassan asiakaspalveluun, älä liittoon.

Jos sinulta pyydetään lisäselvityksiä ansiopäivärahahakemukseen liittyen tai sinua kuullaan kirjallisesti esimerkiksi takaisinperintäasian vuoksi, näet asiaasi käsittelevän henkilön nimen ja puhelinnumeron kirjeestä.
 
Kassa ei tee ennakkopäätöksiä esimerkiksi puhelimitse vaan etuusasiassa annetaan aina kirjallinen valituskelpoinen päätös, joka postitetaan kassaan ilmoittamaasi osoitteeseen. Päätöksessä on aina liitteenä valitusoikeusohje. 

Emme vastaa esimerkiksi puolison tai muiden asiassasi ulkopuolisten henkilöiden tiedusteluihin ilman asiassa annettua, yksilöityä ja kirjallista valtakirjaa, joka on toimitettu kassalle. 
      
eAsiointi
Sähköiseen asiointipalveluumme pääset eMMA-linkistä. Hakemusten ja liitteiden lähettämisen lisäksi voit seurata hakemuksesi käsittely- ja maksutietoja. Tutustuthan tarvittaessa kohtaan Ohjeet.

Palvelussa saattaa olla katkoksia huoltotöiden tai versiotoimitusten aikana. Jos palvelu on toiminut aiemmin ja palveluun sisäänkirjautuminen ei onnistu, ole ystävällinen ja odota rauhassa. Katkos saattaa johtua myös siitä, että palvelussa on paljon käyttäjiä samanaikaisesti.