eAsiointi eli kotoisasti eMMA on helppo ja nopea tapa toimittaa hakemukset kassaan.

Ohjeet eMMAan rekisteröitymistä ja kirjautumista varten sekä siltä varalta, että käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi unohtuu, löydät tästä (pdf-tiedosto).  

Valitse alla olevista kohdallasi oikea ohje (pdf-tiedosto) ja tutustu hakemusten sähköiseen lähettämiseen askel askeleelta!

Ensihakemuksen täyttäminen kokonaan työttömänä tai lomautettuna

Ensihakemuksen täyttäminen, kun hakujakso sisältää työtunteja

Jatkohakemuksen täyttäminen kokonaan työttömänä tai lomautettuna

Jatkohakemuksen täyttäminen, kun hakujakso sisältää työtunteja

Voit toimittaa myös hakemuksen käsittelyyn tarvittavat liitteet kassaan eMMAn kautta. Muistathan kuitenkin, että vain hakemuksen toimittaminen kassaan nostaa asiasi käsittelyyn. Vaikka myöhemmin kassaan toimitettavan hakemuksen käsittelyyn tarvittavia liitteitä, asiakirjoja yms. voi toimittaa meille etukäteen, pelkkien liitteiden toimittaminen ei käynnistä käsittelyprosessia.

Liitteiden lähettäminen

Maksuilmoitusten toimitus sähköisenä
Jos haluat, voit määrittää ansiopäivärahan maksuilmoituksille pelkästään sähköisen toimitustavan. Tällöin maksuilmoitus tulee näkyviin omiin tietoihisi eAsiointiin heti maksatusajopäivän iltana (eli pari arkipäivää ennen varsinaista maksupäivää), mutta maksuilmoitusta ei postiteta sinulle paperiversiona.

Voit määrittää maksuilmoituksille pelkästään sähköisen toimitustavan valitsemalla eMMAssa ensin Omat asetukset ja sitten sähköisen Maksuilmoitusten toimitustapa -vaihtoehdon.

Huomaathan kuitenkin, että sähköinen toimitustapa ei koske päätöksiä. Mikäli maksuilmoitukseen liittyy päätös, sinulle postitetaan automaattisesti sekä päätös että maksuilmoitus.