Pankkien tunnistuspalveluihin - joita eAsiointi-palveluun kirjautumisessakin hyödynnetään - tehdään muutoksia syksyllä. Danske Bankin tunnuslukutaulukot eli turvakortit poistuvat käytöstä 14.9.2019.

Danske Bank ohjaa asiakkaitaan ottamaan käyttöön mobiililaitteeseen asennettavan DanskeID-tunnistussovelluksen tai erillisen tunnuslukulaitteen. Danske Bank on tiedottanut omia asiakkaitaan muutoksesta.

Myös Nordea on ilmoittanut luopuvansa tunnuslukutaulukoista myöhemmin syyskuussa. Muiden pankkien asiakkaat voivat toistaiseksi jatkaa tunnuslukutaulukkojen käyttöä Suomi.fi-tunnistuksessa.

Suurin osa pankeista aikoo ilmeisesti säilyttää tunnuslukutaulukot, mutta lisää niiden käyttäjille mahdollisesti ylimääräisen varmistuksen, joka voi olla esimerkiksi tekstiviestillä lähetettävä kertakäyttösalasana.

Suomi.fi-tunnistuksessa käytettävissä olevat tunnistusmenetelmät ja -välineet riippuvat siitä, mitä kukin pankki tarjoaa asiakkailleen. Pankki on tällöin se taho, joka opastaa mahdollisten uusien välineiden tai lisävarmistuspalveluiden käyttöönoton kanssa.

Pankkitunnuksia ei tule koskaan luovuttaa sähköpostitse tai puhelimitse ja tunnuksia käytettäessä on aina varmistettava, että kyseessä on varmasti oman pankin verkkosivu. Pankit ovat tiedottaneet, että heidän nimissään on lähetetty huijaussähköposteja, joissa on pyydetty pankkitunnuksia tähän muutokseen viitaten.